U bent hier: Home Postuniversitair Centrum Opleidingen info Rond de tafel met prof.dr. Joris Vandenberghe: Gedwongen opname - ethische reflecties

Rond de tafel met prof.dr. Joris Vandenberghe: Gedwongen opname - ethische reflecties

Programma

20.00u inleiding door dr. Chris Bervoets

20.05u voordracht door prof.dr. Joris Vandenberghe

De gedwongen opname is één van de vele dwangmaatregelen die in de dagelijkse psychiatrische praktijk voorgeschreven worden aan patienten. De indicatiestelling voor elke dwangmaatregel, en dus ook voor de gedwongen opname, is het resultaat van een zorgvuldige afweging van klinische, therapeutische en ethische argumenten voor elke individuele patient. Prof. dr. Vandenberghe zal vanuit een ethisch uitgangspunt van de proportionaliteit van een voorgeschreven dwangmaatregel al deze argumenten op een systematische wijze bespreken. Bovendien is er kans om na de lezing met hem in debat te gaan over dit zeer actuele thema.

20.50u pauze

21.10u debat met de aanwezige psychiaters

21.30u eindbeschouwing en afsluit door dr. Chris Bervoets

Prof.dr. Joris Vandenberghe is docent aan de KU Leuven en psychiater-psychotherapeut UPC KU Leuven, campus Gasthuisberg en CGG Vlaams-Brabant Oost.

De laatste sessie in de reeks Rond de tafel met... gaat door op donderdag 6 december 2012 met dr. Paul Lodewyck "Forensische psychiatrie" te Kortrijk.

Praktisch

Datum: donderdag 4 oktober 2012 om 20.00 uur

Plaats: Grootseminarie, Potterierei 72 te Brugge. Er is parkeergelegenheid aan het seminarie zelf (onder de poort doorrijden en dan naar rechts).

Accreditering is aangevraagd in rubriek 6 (ethiek en economie)

Inschrijven: door het beperkt aantal deelnemers is vooraf inschrijven bij deelname verplicht. Dankzij de steun van Astra Zeneca, Janssen-Cilag, Lilly, Lundbeck en Sanofi Aventis is deelname gratis.

gearchiveerd onder: